Tratamente - Foc De Vara

Go to content

Main menu:


Acupunctura


Acupunctura este o tehnica medicala traditionala chineza de deblocare a chi-ului prin insertia de ace in anumite puncte de pe corp pentru a echilibra fortele antagoniste yin si yang. Chi-ul este o energie care se presupune ca trece prin toate corpurile. Se considera ca aceasta energie curge prin corp urmand 14 cai principale numite meridiane. Cand yin si yang sunt in armonie chi-ul curge liber prin corp iar persoana este sanatoasa. Cand o persoana este suferinda, fie bolnava fie ranita exista o obstructie pe unul din aceste meridiane. Medicina chineza traditionala a identificat aproximativ 500 de puncte specifice in care se pot insera ace.

Presopunctura


Presopunctura este o tehnica utilizata in medicina traditionala chineza care functioneaza dupa aceleasi principii ca acupunctura si reflexologia. In loc de ace, punctele de presopunctura sunt stimulate prin presune/masaj, cu varful degetului, articulatia degetului, cotul, etc. In total sunt 365 de puncte de presopunctura, majoritatea aflate de-a lungul coloanei vertebrale, cuprinzand cele 12 meridiane cruciale pentru starea de sanatate a corpului uman.


Tratamente naturiste


Capsule pentru noduli la sani
Imbunatateste circulatia si reduce durerea, disperseaza caldura toxica, elimina induratiile, util in tratarea nodulilor mamari, hiperplazia sanilor, forme incipiente de mastita.

Capsule pentru toxine
Elimina toxinele din organism, regleaza nivelul lipidelor, stimuleaza circulatia sanguina si dilatarea vaselor. Este util in aritmii, ameteli si dureri ale capului, stare generala de slabiciune, hipercolesterolemie.

Drajeuri de energie
Excelent stimulator pentru rinichi si ficat, indicat in stari de oboseala si slabiciune, insomnii, tiuit de urechi, ameteli, inflamatii in gat, impotenta, pentru diabet necesita cura indelungata.

Capsule pentru inima
Inlesneste respiratia, inlatura senzatiile de sufocare, durerile de inima si stimuleaza circulatia, evita trombozele, scade lipidele din sange, are efect geriatric.

Capsule pentru gastrita, ulcer
Detoxifiant, echilibrant energetic, stimuleaza splina si digestia, calmeaza durerile datorate balonarii, sughit si stranut, dereglari ale splinei, simptome de greata, stomac plin, mahmureala, gastrite, ulcer.

Capsule pentru statoza hepatica
Detoxifiant, dreneaza lichidul biliar, stimuleaza functia hepatica si regleaza temperatura ficatului, scade irascibilitatea, indicat in durerile de ficat, oboseala si slabiciune, senzatii de amar si uscat in gura, tulburari si stari de neliniste, tiuit in urechi, limba incarcata, urinari frecvente, constipatie, echilibreaza energetic, reduce nivelul ALT, indicat in disfunctii ale ficatului, hepatite cronice, inceput de ciroza.

Capsule pentru reumatism
Tonic renal, stimuleaza circulatia sanguina, calmant, indicat in hipertrofie a vertebrelor, spondiloza cervicala, osteofit, hiperplazie a articulatiilor, boli ale articulatiilor.

Tratament termic cu foc


Tratamente termice prin foc pentru patologia localizata la nivel vertebral si structuri moi paravertebrale:
Principiul de actiune al terapiei prin foc la nivel vertebral si paravertebral consta in stimularea locala (a meridianelor energetice de la nivel vertebral si paravertebral) cat si in stimularea la distanta (stimularea altor meridiane aflate la distanta care prezinta conexiuni cu meridianele energetice de la nivel vertebral si paravertebral). In urma stimularii meridianelor mai sus mentionate se dinamizeaza circulatia energetica de la nivel vertebral si paravertebral, se activeaza fluxul sangvin local, se dreneaza meridianele si colateralele lor. In practica, se stimuleaza termic cu foc zonele vertebrale si paravertebrale afectate, cu obtinerea prompta a unei senzatii de caldura ce patrunde in interiorul structurilor afectate, ulterior se impregneaza zona cu substante lichide pe baza de plante, lichide care, favorizate de temperatura locala crescuta, vor difuza in interiorul structurilor afectate. Toate aceste fenomene sunt amplificate prin aplicarea procedurilor de masaj terapeutic chinezesc.

Tratamente termice prin foc in periatrita scapulohumerala:
Periartrita scapulohumerala este o afectiune degenerativa ce afecteaza capsula articulara si structurile moi periarticulare. Clinic se remarca durerea locala si impotenta functionala a structurilor afectate. Una dintre caracteristicile clinice ale periartiritei scapulohumerale este caracterul termosensibil, agravarea la frig si ameliorarea la cald. In acest context terapia termica prin foc actioneaza direct pe mecanismul fiziopatologic ale bolii. Initial se obtine o crestere rapida a temperaturii locale cu impact decontracturant asupra structurilor moi periarticulare. La acest efect se asociza cel realizat prin difuziunea substantelor lichide pe baza de plante chinezesti in interiorul structurilor afectate. Aceste substante au rol in mobilizarea circulatiei sangvine locale si indepartarea stazei de sange si energie cu obtinerea unui rezultat antialgic sustinut. Conform principiilor medicinei traditionale chinezesti "staza produce durere, inlaturarea stazei este echivalenta cu inlaturarea durerii" prin cumularea celor doua forme de actiune terapeutica se obtine ameliorarea simptomatologiei specifice periartritei scapulohumerale si reluarea mobilitatii articulare.

Tratamente termice prin foc in obezitate:
Prin efectul termic realizat de foc se acelereaza procesele metabolice fiziologice ce au ca efect transformarea grasimilor din depozitele adipoase in energie. La aceasta se asociza diverse tehnici de masaj chinezesc cat si efectul medicamentos al substantelor activatoare de meridiane cu obtinerea urmatoarelor beneficii terapeutice: echilibrarea circuitului energetic, curatarea si drenarea stomacului, stimularea diurezei, ameliorarea digestiei si a functiei splinei. Toate acestea se traduc prin diminuarea apetitului, amelioarea asteniei fizice cu cresterea tolerantei la efort, inlaturarea stresului psihoemotional cu imbunatatirea capacitatilor volitionale. Pacientul va reusi sa atinga dezideratul de manca mai putin si de a face mai multa activitate fizica, deziderat ce conduce la realizarea scopului final: reducerea greutatii corporeale, inlaturarea depozitelor adipoase localizate sau generalizate.

 

Tratamente termice prin foc in artroze si alte afectiuni reumatismale cu caracter degenerativ:
Conform medicnei traditionale chinezesti afectiunile reumatismale cu carcater degenerativ sunt cauzate de actiunea energiilor perverse de tip vant, frig si umezeala. Retentia acestor trei energii perverse la nivel articular produce staza energetica a meridianelor de la acest nivel. Staza ca mecanism patologic se traduce clinic prin durere. Precum se stie, afectiunile degenerative au caracter trenant, cu ameliorare incompleta si recidive frecvente. Conform medicinei traditionale chinezesti retentia indelungata a energiilor patogene cat si caracterul cronic al unei boli determina formarea de staza de sange, care devine in sine un factor agravant al bolii. In acest context, tratamentul termic prin foc actioneaza direct pe mecanaismul patologic al bolii: caldura locala produsa de tratamentul termic prin foc inlatura energia perversa de tip frig si umezeala. Cele trei energii patogene sunt eliminate in exterior sub forma transpiratiei. La aceasta se asociaza si efectul medicamentos al substantelor activatoare de meridiane difuzate la nivelul structurilor afectate. La acest nivel ele activeaza circulatia energetica inlaturand staza de energie cu efect antialgic important. De asemenea ele mobilizeaza circulatia sanvina si dizolva staza de sange, actionand direct pe mecanismul patologic al patologiei degenerative cronice.

Tratamente termice prin foc in spondiloze, spondilodiscartroze si lumbago cronic:
Spondilozele, spondilodiscartrozele si lumbago cronic sunt afectiuni degenerative ale coloanei lombare care determina si disfunctia structurilor moi adiacente. Stresul mecanic, pozitia incorecta, expunerea la frig, ortostatismul prelungit reprezinta principalii factori etiologici ai bolii. Din punctul de vedere al medicinei traditionale chineze mecanismul patologic consta in actiunea energiilor patogene de tip frig, vant, umezeala asociate cu staza de energie si sange. Eficienta tratamentului termic prin foc asupra patolgiei mai sus mentonate este decisa de o buna alegere a subtantei lichide activatoare de meridiane. Aceasta trebuie sa aiba urmatoarele proprietati terapeutice: inlaturarea frigului ai a umezelii, drenarea stazei de energie si sange, tonificarea muschilor si a tendoanelor.

Plasturele medicinal


Acest tip de plasture medicinal are la baza o reteta secreta compusa din peste 10 plante medicinale chinezesti.
Plantele chinezesti din compozitia plasturelui medicinal sunt supuse unor procese de prelucrare specifice medicinei traditionale chinezesti.

        Modul de administrare este de tip extern, plantele chineesti aflate in componenta plasturelui medicinal difuzand prin piele pana la nivelul zonei bolnave unde isi initiaza efectul terapeutic.
        In compozitia plasturelui medicinal exista si plante care au ca rol marirea capacitatii de difuziune la nivel tegumentar, sporind eficacitate si promptitudinea instalarii efectului terapeutic. Datorita faptului ca plasturele medicinal ramane atasat la tegument timp mai indelungat si efectul terapeutic este de tip retard.
        Tratamentul prin plasturi medicinali, datorita administrarii esterne, evita poarta de intrare digestive, nu este metabolizat hepatic, nu este excretat renal, ca atare fara efecte secundare la nivel gastroduodenal, hepatic, renal. Lipsa efectelor secundare confera tratamentului prin plasturi medicinali o importanta marja de siguranta. De asemnea lipsa fenomenului de rebaud la incetarea tratamentului mareste complianta la tratament.

Principalele efecte terapeutice:


- Herpes zoster si sindromul algic post zosterian
- Plaga postoperatorie complicate, infectata
- Afectiunile dermatologice specifice pacientului diabetic
- Escare
- Osteomielita
- Ulcer varicose
- Periostita, sinovita
- Talagie
- Spondilodiscartroze si hernia discala
- Lumbago cronic
- Periartrita scapulohumerala
- Epicondilita laterala
- Boala artrozica vertebroperiferica
- Poliartrita reumatoida
- Mastita
- Mastoza chistica


Ventuze şi moxa


Moxibustia reprezintă o metodă a medicinii tradiţionale orientale care constă din aplicarea moxei în anumite puncte de pe meridiane. Moxa este compusa din plante alese special care, in momentul aplicarii lor, ard emanad un miros puternic. Moxibustia este o metodă terapeutică recomandată în anumite afecţiuni, în care acupunctura este contraindicată.

 
Back to content | Back to main menu